Aluminijaste vrtne obrobe in sistemi Viaflex – MT Cvek so primerne za uporabo za skoraj vse namene razmejevanja različnih materialov in oblikovanje prostora, krajine in vrtov. V primeru ureditve športnega parka pri Osnovni Šoli Josipa Plemlja na Bledu pa so se izkazale za nepogrešljiv gradbeni element in material pri ureditvi okolice in športnih objektov za osnovnošolce. Aluminijaste obrobe Viaflex so pri tem projektu nadomestile navadne betonske robnike, ki zaradi varnosti otrok in vseh uporabnikov športnega igrišča nikakor niso bili primerni za ta objekt.

Prednosti aluminijastih vrtnih robnikov Viaflex so v tem, da se medsebojno lahko spajajo v neskončno dolgo linijo z posebnim veznim elementom, ki preprečuje dvigovanje ali nagibanje Viaflex profila navzgor ali navzven. S tem elementom sistemi Viaflex preprečujejo kakršnekoli poškodbe pri gibanju otrok. Pritrjevanje v podlago pa je enostavno in hitro s posebnimi aluminijastimi klini brez dodatnega betoniranja kar omogoča, da so tudi zelene površine lepe in je njihovo vzdrževanje zelo preprosto. Na objektu OŠ Josipa Plemlja na Bledu je ekipa izkušenih strokovnjakov MT Cvek namestila malo manj kot 900m aluminijastih profilov Viaflex 97. Po izvedbi je bi končni izdelek brezhiben in potrjen brez ugovora tako s strani naročnika kot tudi projektanta in nadzora.

K projektu smo priložili tudi vso potrebno tehnično dokumentacijo in certifikate o varnosti materialov, ki so sestavni del tovrstnih projektov.

Share