Follow Us

Inovativni profesionalni namakalni sistemi Claber® so uporabni tako za namakanje večjih in manjših vrtov, parkov, športnih objektov ter javnih površin, kot tudi za namakanje balkonskih korit in ostalih nasadov. Namakalni sistemi Claber® so sestavljeni iz okolju prijaznih materialov in omogočajo do 40-odstotni prihranek vode. Claber® namakalni sistemi dosegajo največjo učinkovitost pri namakanju tako, da namakajo rastline in površine s pravo količino vode ob najbolj primernem času.

Ideja podzemnega namakalnega sistema je, da pravzaprav simulira padavine. Voda se dovaja prek visokotlačnih dvižnih razpršilcev, ki se po uporabi vrnejo v ohišje in so tako praktično nevidni. Delovanje namakalnega sistema omogočajo elektromagnetni ventili, ki odpirajo in zapirajo posamezne zalivalne veje. Nadzor in upravljanje namakalnega sistema predstavlja krmilna ura, ki avtomatsko odpira ventile in tako kontrolira delovanje celotnega sistema.

Namakalni sistem je lahko nadzorovan tudi z senzorjem padavin in je dodatno zaščiten s posebnimi drenažnimi ventili, ki preprečujejo zamrzovanje sistema v zimskem času.

Družina izdelkov za podzemno namakanje zajema različne dvižne in turbinske razpršilce, ki so oblikovani za območja vseh velikosti in oblik, množico praktičnih in vsestranskih priključkov in dodatkov, alkatenske (PE) cevi ter vrsto krmilnih ur, ki bodo zagotovile nemoteno delovanje vašega namakalnega sistema.

Prednosti podzemnega namakanja


  • Prihranek časa in zagotovljena visoka zanesljivost zaradi samodejnega delovanja.
  • Optimalno delovanje in varčevanje z vodo, saj bo senzor za dež v primeru dežja prekinil namakanje, ki je trenutno v teku, le-to pa se bo ponovno vzpostavilo, ko bo voda v posodici senzorja padla pod mejno raven.
  • Izbira načina in časa zalivanja.
  • Koristno za rastline, ker bodo potrebno količino vode dobile enakomerno porazdeljeno in natančno časovno odmerjeno.
  • Višja vrednost nepremičnine, ker namakalni sistem dodaja vrednost, poleg tega pa je privlačno urejena zunanjost z bujnimi in zdravimi rastlinami pomemben dejavnik pri določanju tržne vrednosti.